Søndag d.4/2 kl.15-16 inviterer vi til koncert med Andreas Bigom i skolens samlingssal. Koncerten afholdes i forbindelse med udveksling for en af vores musikklasser. Klassen har været i Holland i efteråret og har nu besøg i Kalundborg. Hollænderne vil være i Kalundborg fra søndag til torsdag, og eleverne skal spille en masse musik sammen og lave et dokumentarfilmprojekt. Projektet er støttet af EU. Koncerten med Andreas Bigom er åben for alle interesserede og gratis at deltage i.

Ved koncerten vil Andreas komme ind på opera og oratorie, hvor han fortæller om forskellene på de to genrer, og derefter tage publikum med ind i det tyske lieder-univers. Udover at fortælle om den klassiske vokalmusik, vil Andreas også fortælle om hvordan man uddanner sig til og lever af at være musiker.

Den dramatiske tenor, Andreas Bigom blev, i foråret 2017, bachelor i klassisk sang med højeste karakter. Andreas har været med i flere operaproduktioner og spillet roller som Vicomte Cascada i Den Glade Enke, Tamino i Tryllefløjten og Turiddu i Cavalleria Rusticana.

Med et stort fokus på lieder og koncertrepertoire er lied-cyklussen en stor passion. Schuberts Die Schöne Müllerin og Wagners Wesendonck lieder, Samt Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen og Kindertotenlieder, er der hvor Andreas Bigom føler sig hjemme.

Til at akkompagnere kommer Teresemarie Lisiux der er organist i Nyvangs kirken. Teresemarie er uddannet kandidat i klassisk klaver fra Syddansk Musikkonservatorium.