Kalundborg byder Europa velkommen til Euroweek 2022, hvor Kalundborg Gymnasium igen vil være vært for projektet!

Siden 1992 har Kalundborg Gymnasium været en del af Euroweek, som er et større europæisk samarbejde med skoler fra 24 lande. Dette har været afholdt hvert år medio september, indtil Corona lukkede Europa ned i foråret 2020.

Kalundborg Gymnasium har i flere omgange været vært for begivenheden; første gang i 1994 og senest i 2007. Næste år i 2022, på 30. året for Euroweeks stiftelse, byder Kalundborg Gymnasium igen velkommen til ca. 240 elever og lærere fra de europæiske delegationer. Værtskabet deles denne gang med CIS Calmare, vores internationale partnerskole i Sverige, og programmet er planlagt, så gæsterne først er 3 dage i Kalundborg og herefter har 4 dage i Kalmar.

Coronanedlukning, rejserestriktioner og vaccinationsproblematikker har gjort det umuligt at gennemføre Euroweek de sidste to år, hvor lande som Storbritannien og Sverige ellers skulle have været besøgt. Nu, hvor Europa åbner igen, og de fleste er vaccineret, glæder Kalundborg Gymnasium sig til at kunne byde dette unikke internationale samarbejde velkommen, så Europa kan få et indblik i, hvad Kalundborg og omegn kan tilbyde.

Euroweek er en begivenhed, hvor elever og lærere gennem forskellige aktiviteter kulturudveksler, bygger bro og skaber nye innovative idéer for et stærkere Europa. I løbet af ugen vil der bl.a. være en flagparade gennem byen, sportsaktiviteter, præsentationer og kulturelle optrædener, samt en international buffet. Kalundborg Gymnasium vil med dette samarbejde skabe international opmærksomhed om Kalundborg som en innovativ købstad i rivende udvikling. Eventen vil uden tvivl bidrage til iscenesættelsen af og fortællingen om Kalundborg, som en by hvor unik natur, kultur og historie går hånd i hånd med nyskabende industri og uddannelse baseret på et stærkt tværsektorielt samarbejde og nye bæredygtige fælleskaber.

Årets tema for Euroweek 2022 er bæredygtighed og entreprenørskab. Derfor vil der også være rum for debat og innovation, så medlemmerne kan få en fornemmelse for Kalundborg som en international bæredygtig og innovativ købstad.

Flagparade til Euroweek i Szombathely, Ungarn
Elever og lærere fra hele Europa samlet til Euroweek i Luxembourg