Tirsdag d. 23. november deltog 68 elever fra Kalundborg Gymnasium i 1. runde af Georg Mohr konkurrencen. Konkurrencen er en slags Danmarksmesterskab i kreativ matematik for elever på en ungdomsuddannelse. Eleverne skal løse 20 ganske vanskelige opgaver på 90 minutter. En af årets opgaver var:

Ved indgangen til CenterKøbmanden står to ens spritbeholdere. William har bemærket at kunderne åbenbart foretrækker den til højre, for den bliver tømt på 90 minutter, mens den til venstre kan holde i 210 minutter. I stedet for bare at fylde den ene og den anden op efterhånden som det bliver nødvendigt, finder William på at bytte om på de to beholdere på et passende tidspunkt. Hvor mange minutter efter en opfyldning af de to beholdere skal han bytte dem om for at opnå, at de bliver tomme på samme tid?

I år opnåede hele 15 elever at svare rigtigt på 10 eller flere af opgaverne, hvilket udløser et fint diplom og et gavekort til en sandwich i Kalundborg Gymnasiums kantine. Tillykke til de dygtige elever:
Bjørn Frisk Bossow og Naveed Muhammed Khawaja fra 1.am
Ane Gislum Micklander, Anton Moth Liston, Daniel Shatz og Magnus Rugtved Jepsen fra 2.a
Asger Wendel Sørensen fra 2.km
Andreas Breindahl Knudsen, August Storm, Ian Schiøler Millek, Lukas Funch Lund, Mikkel Bøggild Hansen, Rasmus Nordtorp Jacobsen og Tobias Røhling Bisp fra 3.a
Viggo Richardt Fischer fra 3. km